Lněné oblečení: Ideální outfit i na zimu

Ľanové oblečenie. Ideálny outfit aj na zimu a tipy ako sa o ľan starať

Ľanové oblečenie a jeho postupný návrat na výslnie nemusíme predstavovať. Naša ľanová kolekcia sa stala úplným bestsellerom na leto a ako mnohí z Vás už tiež postupne zisťujú, nejde len o letný outfit tip. A tu je pár pre, prečo je ľan ideálny outfit aj na zimu.


Je ľan vhodný na zimu? Jednoznačne áno.

Medzi predné vlastnosti ľanu patrí jeho dlhotrvajúca výdrž a praktická stálosť po celú dobu nosenia. Aj z toho dôvodu ho nie je potrebné udržiavať v šatníku iba na letné mesiace. Jeho raw look ideálne podčiarkuje elegantné a sofistikované outfity.

Antibakteriálnosť a skvelá tepelná vodivosť sú ďalšie pre, ktoré pre ľan na zimu jasne hovorí. Outfity doplnené ľanovou košeľou či topom potom vynikajú pre celodenné použitie, kedy musíte zvládnuť množstvo rozličných denných nástrah a pritom sa cítiť stále neskutočne fresh, v pohodlí a elegantne.


Ako nosiť ľanové oblečenie v zime?


Ľanové oblečenie by malo byť neoddeliteľnou súčasťou vášho celoročného kapsulového šatníka. Svoj najväčší potenciál získavajú napríklad ľanové košele či topy pri tzv. vrstvení, kedy každá vrstva vášho outfitu plní svoj účel.



Ľanová košeľa sa tak ideálne kombinuje napríklad s bodmi či spodným tričkom, ktoré sa starajú o maximálne udržanie telesnej teploty a ľanová vrstva ju doplní svojou dobrou tepelnou vodivosťou a pridá na teple po celej ploche ľanového oblečenia.

V menej chladných dňoch taký outfit môžete doplniť ľahkým kabátom, v tých chladnejších môže byť skvelé pridať napríklad vlnený sveter alebo oversized mikinu z organickej bavlny.


Ľanové obliečky na zimu.


Pochopiteľne rovnaké vlastnosti, ktoré platia pre ľanové oblečenie, má aj ľanové obliečky. To býva často mylne označované ako obliečky na leto. Aj tu platí, že skvelá tepelná vodivosť, antibakteriálnosť a jemnosť ľanu tento mýtus vyvracia, resp. dopĺňa - ľanové obliečky sú úžasné pre celoročný spánok, poskytujú veľkú priedušnosť, príjemný omak a dlhotrvajúcu výdrž.



Pár tipov pre starostlivosť o ľanové oblečenie:

  • vďaka svojim antibakteriálnym vlastnostiam a odpudivosti nečistôt nie je nutné ľanové oblečenie často prať - stačí ho pravidelne vyvetrať
  • ľanové vlákna držia svoj neskutočne stály tvar, napriek tomu však odporúčame oblečenie nesušiť - vďaka 100% podielu prírodných vlákien (ktoré samy rýchlo schnú) sa môžu vlákna vysokými teplotami v sušičke poničiť či stratiť svoju farbu a lesk
  • ľanové oblečenie odporúčame žehliť, ideálne zvlhčené, ale aj napriek sebe väčšiu snahu počítajte s jeho drobným potlačením, čo je vlastnosť, ktorú si aj tak väčšina z nás skôr zamilovala
  • žehlite ideálne na vrub, docielite tým väčšiu ochranu stálych farieb
  • pokiaľ už potrebujete ľanové oblečenie skutočne vyprať, odporúčame pranie na 30 °C (ideálne s použitím čo najmenej chemických prípravkov)
  • naša ľanová kolekcia je vyrobená z ľanu s extra zjemňujúcou úpravou Extra SoftFinish
Späť na blog